Facilitatorhuset firar 20 år av framgångsrik facilitering

Facilitatorhuset

Vi är stolta och glada över att fira vårt 20-årsjubileum som en ledande kraft inom facilitering! Sedan vårt startår 2004 har vi drivits av en passion för att stödja företag och organisationer att nå sina mål. Detta genom att utveckla medarbetares färdigheter, stärka ledarskapen och skapa bättre arbetsmiljöer. Vårt fokus har alltid varit på tillväxt, innovation och att bygga framgångsrika samarbeten.

Vår mission var tydlig från början – att främja effektivitet och hållbarhet inom organisationer genom användningen av facilitatorbaserade metoder. Genom att skapa tydlighet, delaktighet och kreativitet i utvecklingsarbetet har vi etablerat oss som pionjärer inom vårt område.

Under de senaste två decennierna har vi levererat högkvalitativ facilitering skräddarsydd efter varje kunds behov och mål. Genom användning av olika mötesverktyg har vi hjälpt våra klienter att främja samarbete, öka produktiviteten och skapa en lärande kultur.

Vi var pionjärer med facilitering på den svenska arbetsmarknaden

2005 gav vi ut boken ”Sätt fart på arbetsmötet – en handbok i facilitering”. På den tiden fanns inte mycket annat att läsa på svenska. Den har sedan dess har sålt över 15.000 exemplar. Samma år som boken gavs ut, tog vi internationellt certifikat i facilitering enligt IAF och var då bland de allra första att göra så i Sverige. År 2006 startade vi Svenska Facilitatornätverket, en ideell förening för att främja kunskapsutbyte kring facilitering på ideell basis. Utöver bok, certifikat och ideellt nätverk är vi glada och stolta över vårt 20-åriga samarbete med Astrakan Strategisk Utbildning. Där genomför vi våra kurser i facilitering och diplomeringar i facilitering. Stort tack !

Vår utveckling och framtid

Nyckeln till vår framgång är vår kontinuerliga uppdatering med de senaste trenderna och forskningen inom facilitering och organisationsutveckling. Utöver kurs i grafisk facilitering har vi utvecklat kurser i digital och hybrid facilitering i samarbete med webbmötesexpert Bengt Littorin. Framförallt under pandemin kunde vi hjälpa många att hitta rätt. Senaste fokusområde handlar om att hjälpa chefer och ledarare att bli bra på möten så att det får en ordentlig spridningseffekt i organisationerna. Samarbeten med Lasse Frisk och Chefsakademin hoppas vi på ger frukt här.

Det mest spännande är att det fortfarande är roligt och engagerande att hålla kurser och workshopar. Genom att lära oss om olika branscher och genom att se den tacksamhet som deltagare och uppdragsgivare uttrycker, känner vi oss inspirerade att fortsätta vår resa med entusiasm och energi. Vi är oerhört tacksamma för de senaste 20 åren och ser fram emot att fortsätta göra skillnad inom facilitering i många år framöver! Tack till alla våra klienter, samarbetspartrar för 20 år av framgångsrik facilitering och för allt som komma skall!