Det perfekta mötet – finns det?

Har du någonsin varit på eller själv hållit i ett helt perfekt möte? Det har inte jag! Efter många års tränande och utforskande inom området har jag liksom det ofta blir, kommit fram till att jag egentligen har ofantligt mycket mer att lära. Ju mer kunskap man skaffar inom ett område, desto mer inser man vad mycket mer det finns att lära. Här är i alla fall några av mina favoriter som är viktiga ingredienser för att ha förutsättningar att lyckas – dessa är tagna från en grupp på ett seminarium på Svenskt Projetforum, som tillsammans skulle rangordna deras bästa mötestips.

1. Förbered dig extremt noga – men tillåt avvikelser från planen om det visar sig behövas i skarpt läge.

2. Skapa öppenhet i mötet – så att det som behöver sägas verkligen kommer fram.

3. Den som leder tjänar på att ha ett positivt förhållningssätt till gruppen och mötet – även när det blir besvärligt…

/Maria

Mer om möten här

Delaktighet - projektforum 6 nov 2014