Promenera dig till kreativitet…

Söndagens Svenska Dagbladet delar med sig av forskning från Stanforduniversitetet som undersökt om vi verkligen blir mer kreativa av att gå. De bekräftar i sin analys att så var faktiskt fallet. De studenter som hade promenerat hade kommit på mer spännande idéer vare sig promenaden varit utomhus eller inomhus på löpband. Uppgiften studenterna fick var att komma på nya sätt att använda vardagliga saker på, eller nya liknelser för att beskriva en komplex idé. När det handlade om problemlösning där det bara fanns ett rätt svar på, så var de sittande studenterna aningens mer framgångsrika än dem som gick.  Dessa resultat styrker oss ännu mer i vårt synsätt att det är variationen som är det viktigaste. Ibland ska vi hålla möten ståendes, ibland sittandes och ibland röra mer på oss. Det är det som är själva nyckeln till dynamiken på ett möte. Så enkelt det kan vara att höja produktiviteten i verksamheten!!

/Maria

Mer om facilitering och möten….

ben på promenad