Vågar du utmana dig själv?

I förra veckan spenderade vi tre dagar på att tvinga oss själva att börja med hantverket att skriva en ny bok. Det har vi försökt med länge men har haft svårt att komma loss och därför valde vi att göra nytt försök genom att lämna vardagen och placera oss själva i en ny miljö.  Det har varit en lång resa för oss att utmana oss själva och ifrågasätta och få ihop en tråd som vi båda tycker håller och som vi kan stå för, mycket arbete kvarstår, faktiskt nästan alltihopa om jag ska vara ärlig….men nu har vi kommit igång!!

På kurser träffar jag ofta deltagare som känner att de så gärna vill prova nya saker på möten, men det är så svårt att komma igång. Känner igen mig även där! Ofta säger de att det här var ju jättebra – men många väljer att ändå utmana sig själv i ganska långsam takt.  Det är helt ok tycker jag. Vi behöver inte springa fram i livet, det räcker med styrfart framåt faktiskt. Huvudsaken är att vi aldrig upphör med att kasta oss med glädje, nyfikenhet och vånda över nya utmaningar.  För det är värt besväret. När utmanade du dig själv senast? När kommer du göra det nästa gång?

/Maria

Om facilitering och grupputveckling…

Sandö vatten brygga