Möten är direktsändning

Möten går aldrig helt och hållet i repris. Det kan säkert upplevas så vissa dagar när man upplever att allt tuggas om och dialogen är av det mindre kreativa slaget. Men det är alltid något nytt på varje möte. Oftast är det delar av innehållet som skiljer sig, men mötesformer, lokaler och deltagare ser ungefär likadana ut. För att skapa variation och engagemang i möten kan jag ibland använda mig av tankeleken att det står en kamera i hörnet av rummet och filmar hela mötet. Hur ser det ut? Hur ser deltagarna ut? Hur låter jag? Vad händer egentligen på den där filmen? Vilken filmkategori är det som spelas upp? Feelgoodfilm, komedi, skräck…..? I det som på ytan kan verka som en högst grå tillställning som återigen spelas upp finns så mycket mer vid en närmre titt. Tänk om kameran kunde läsa allas tankar också? Min ambition är att göra varje möte till en superintressant dokumentär där allas kloka tankar får sättas ord på och allas kunskap tas tillvara. Vilken filmgenre passar dina möten in i?

/Maria

Facilitatorhusets hemsida

kameraman