Fokusera för omväxlings skull….

AngerNyss hemkommen från en fantastisk skidvecka i franska Alperna, blir det självklara helt plötsligt väldigt tydligt för mig. Vad välgörande det är att fokusera på något fullt ut, och vad pigg man blir av det! Idag är vi ofta splittrade och upptagna av ”multitasking” som stressar oss. Hur effektivt är det egentligen? Denna blogg handlar om möten – det är ju lätt att översätta till mötessituationen också. Låt agendan på dina möten kortas av ibland och prata färdigt om något fullt ut istället för att börja om och börja om på flera kortare möten. Det blir alltid en startsträcka att komma igång och bli varm i kläderna för varje nytt möte. Det är så mycket enklare och mindre stressande att faktiskt få göra klart nåt helt och hållet ibland. När du behöver vara riktigt kreativ, behövs en lång startsträcka innan de riktigt genuina idéerna kommer upp. Jag är helt övertygad om att vissa möten ska ta 2 dagar, andra möten kanske 10 minuter. Bli inte slav under Outlook med en timmes mötesbokningar som ”default”. Våga bryta normen så lovar jag en rejäl effektivitetshöjning på dina möten:-)

/Maria

Facilitatorhusets hemsida