Bästa mötestipsen handlar om klockan!

Hade ett seminarium med en brokig samling folk från svenskt arbetsliv nu i veckan. Vi utforskade ämnet möteskultur och provade på några metoder som skapade engagemang på möten. Slutresultatet blev en rangordnad lista på gruppens bästa mötestips. Tänkte dela med mig av några i toppen.

klocka

 

1.Kom i tid
2.Vara engagerad
3.Hålla tid

4.Tydlig agenda
5.Börja i tid

Av de fem högst rankade förslagen handlar tre stycken om klockan. Det fick oss osökt att fundera på vår svenska kultur där vi fokuserar på tiden så hårt. Hur hade listan sett ut om vi gjort den i andra delar av världen? Men helt klart så är det en av de allra viktigaste faktorerna för framgångsrika möten i Sverige att man har bra koll på klockan och inte börjar senare än utsatt tid samt inte drar över tiden. Men vad enkelt det kan vara egentligen. Ha koll på klockan och bli framgångsrik som mötesledare!!

Läs om mötesledning, kurser och grupputveckling på Facilitatorhusets hemsida här

/Maria