Litar du på främlingar?

Läste i lördagens SvD att två av tre svenskar litar på att okända människor är ärliga och fullföljer sina åtaganden. Andreas Bergh är docent och välfärdsforskare vid Institutet för Näringslivsforskning och Ekonomihögskolan i Lund tillika författare av artikeln. Han menar att det är viktigt att ett samhälle har en hög grad av tillit för det bidrar till bättre ekonomi i landet då man inte lägger energi på att krångla och bråka så mycket med varandra. Detta går att överföra till våra arbetsplatser också. Vi måste jobba på att skapa hög tillit till varandra i våra arbetslag så att vi lägger vårt krut på det som är lönsamt för arbetsgivaren. När vi människor känner att vi gör något meningsfullt växer också vårt eget välbefinnande och det blir roligare att gå till jobbet helt enkelt. Och som ett brev på posten får vi roligare, effektivare och mer kreativa möten:-)

SvD-artikeln om tillit

Facilitatorhusets bidrar till högre tillit på våra möten och i svenskt arbetsliv (hemsidan)