Gnissel på jobbet?

Så har det hunnit gå kanske någon eller några veckor sen semesterledigheten. Hur trivs ni tillsammans på jobbet? Har ni kul ihop och har en stämning där man gärna vill dela med sig av all sorts information och inte funderar på vem eller vilka som tar vilka beslut, ni jobbar självständigt utan att vara beroende av chefen och ifrågasätter bara varandras idéer – inte varandra som personer? Om svaret är ja – grattis!! Det är få förunnat! Väldigt många arbetsgrupper lägger istället energi på alla relationer internt, irriterar sig på kollegor, utser syndabockar och/eller olika ”läger/subgrupper” som i sin tur lägger energi på att vara i kamp med varandra. Resultatet blir låg effektivitet som grupp och dystra miner hos medarbetarna tillsammans med låg kreativitet och energi för att jobba med själva arbetsuppgifterna. Känner du igen ditt arbetsgäng i den senare lite mer trista beskrivningen? Då är det bara att börja jobba på gruppens utveckling! Det går! Vi lovar! Det finns hopp! Du är värd en bättre vardag:-)

Facilitatorhusets hemsida