Mindfulness i möten…

Semestern står alldeles för dörren. Nu ska det laddas batterier så vi orkar köra på för fullt i höst igen. Jag tänker att den här gången måste jag vara noggrann med att prioritera rätt, så att jag inte bokar in för mycket i semesteragendan, glömmer bort att leka med barnen ordentligt eller sätter upp en lång lista på allt som borde fixas i bostaden men som bara kommer skapa dåligt samvete. Jag försöker träna mindfulness för att bli bättre på att välja rätt. Samma teknik kan jag med fördel använda när jag är mitt upp i ett möte med en grupp som helt plötsligt har blivit svår att hantera och jag måste ta beslut om hur fortsätta på bästa sätt. Eller för att hjälpa till att hantera nervositet precis innan mötet som jag ska leda, eller för att helt enkelt få upp effektiviteten när jag är stressad och hela tiden upplever att jag jobbar mot klockan.
Så enkelt – och ändå så svårt!

Läs mer om facilitering och kurser här