Effektiva möten nyckel till mindre stress?

Vi har nyss kommit hem från en hel dags möte med 80 personer från en myndighet. Det var i grunden ett positivt gäng med höga ambitioner, men de har ett stort problem – stress! Så stress och samarbete var dagens tema. Efter att vi stött och blött ämnet med hjälp av olika metoder och mycket diskussioner så visar det sig att en framgångsfaktor för att lyckas förändra situationen måste de bli bättre på möten och de måste lyfta upp ämnet mer i vardagen, fast i mer stimulerande mötesformer än hittills. Vi har inte nämnt något om att det är vårat specialområde – det kommer alldeles naturligt från mötesdeltagarna själva. Det här är inte första gången detta händer. Vi har stött på det många gånger – och det blir mer och mer tydligt för oss hur stor påverkan möten har i verksamheter och för individerna.

Läs mer om effektiva möten här