WOOP – ett balanserat sätt att tänka för att nå mål

I den nya boken ”Rethinking Positive Thinking” visar psykologiprofessorn Gabriele Oettingen, med stöd i 20 års forskning, att ensidigt positivt tänkande rent av minskar sannolikheten att vi ska uppfylla våra önskningar. Gabrieles recept på framgång kallas för WOOP (en förkortning av för Wish, Outcome, Obstacle, Plan) och är en vetenskaplig strategi som människor kan använda för att identifiera och uppfylla deras önskemål och ändra sina vanor.

Prova metoden genom att svara på följande 4 frågor grafdok1
1. Vad är din önskan? (det ska vara viktigt och genomförbart)
2. Om önskan slår in – hur ser det ut då?
3. Vilka kritiska personliga hinder står i vägen för önskan?
4. Vilka beteenden behövs för att övervinna hinder ?
 (Om … hinder uppstår, då kommer jag att … utföra en effektiv åtgärd för att övervinna hinder.) 

WOOP-metoden sägs ha ha starkt stöd i forskning, och har visat sig vara användbar för människor som vill sluta röka, börja äta mer grönsaker, lyckas bättre i sitt arbete, stärka sina relationer och så vidare. Metoden är enligt uppgift helt enkelt väldigt effektiv i att få oss att göra det vi inte vill göra, för att uppnå någonting vi vill uppnå.
Kanske något att tänka på inför nyårslöftet…

Vi hjälper er gärna att lyckas med era drömmar på www.facilitatorhuset.se

//Pia