Hur interaktiva är dina möten?

Många tycker möten är trista och tidstjuvar. Det har jag full förståelse för – åtminstone i vissa fall. Vår gäst som kommer i maj Thiagi – forskare och guru inom praktisk pedagogik – har kommit fram till att vi människor orkar hålla fokus kanske i 10-20 min när vi bara lyssnar. Sen fladdrar tankarna iväg på annat. Inte alltför sällan sitter folk faktiskt och tänker på sex….
Så vad kan man göra då för att få engagemang på helt vanliga möten? Här kommer några tips!

1. Prata inte så mycket själv – det är inte dina åsikter som i första hand är intressanta på mötet. Prioritera att lyssna på vad deltagarna tycker istället.

2. När problem ska lösas – även i små grupper – låt dem diskutera i bikupor eller trios några minuter först och samla ihop idéerna efter en stund tillsammans.

3. Låt deltagarna stå upp och diskutera under någon del av mötet, tex anteckna något i grupper kan med fördel göras på vanligt blädderblocksark upptejpat på väggen.

Det behöver inte vara så krångligt att skapa interaktivitet. Men när du väl börjat få bollen i rullning och du märker vilket engagemang det skapar, då är det svårt att sluta prova nya grepp för interaktivitet.

Missa inte Thiagifrukost 14 feb då du får prova några av hans metoder för interaktivitet. Och framför allt ska du ta chansen att gå hans utbildning den 14-16 maj när han kommer hit. Han är 74 år – vem vet hur länge han orkar resa runt jordklotet och sprida budskapet!

Gratis Thiagifrukost – läs mer och anmäl här

Thiagis utbildning för utbildare, facilitatorer, chefer och projektledare