Från dåligt morgonhumör till kreativt visionsarbete på 7 min

Gruppen jag skulle jobba med i morse var trötta och några av dem irriterade och nedslagna. Skrutt – tänkte jag – vi som skulle jobba med visionen idag. Jag ville verkligen få fram lekfullhet och kreativt klimat i gänget, tvärs emot vad jag just då såg framför mig. Så vi började värma upp oss helt enkelt. Med några superenkla övningar från improvisationsteatern så var de igång, kaffet fylldes på och därefter klev vi in i tidsmaskinen och satte igång visionsarbetet. Ibland är det lätt att vända dåligt morgonhumör till något positivt. Men det gäller att våga uttala det uppenbara i rummet – i det här fallet sura, trötta miner – och sen försöka att tillsammans göra nåt åt det också…Det tog kanske 7 minuters arbete av mötestiden för detta  – tro mig – det var värt det!

/Maria

Facilitatorhusets hemsida