Konkreta verktyg för chefer och projektledare

Internt enhetsmöte hos avd X
Gruppen är splittrad, du är villrådig mötesledare.” F…n också, vad ska jag göra nu?” Tankar maler runt i ditt huvud. ”Nu måste jag snabbt göra nåt, annars kommer det bli ännu värre….” Men Britta, en otroligt duktig och väl ansedd person får inte bli sur, då kommer det bli problem framöver. Inte heller Kjelle vill vi tappa engagemanget hos. Han är en klurig kille som brukar komma på smarta lösningar på problem. Då är det kanske läge att backa bandet på mötet. Gör omtag och låt många olika infallsvinklar komma fram i frågan. När diskussionen öppnas upp – utan krav på beslut – blir det genomarbetat och väl förankrat. Så när pratet börjar kännas mättat igen, gör ett nytt försök och sammanfatta det som kommit fram och försök nå samstämmighet i gruppen.

Detta och mycket mer får du lära om på kurs i facilitering för ledare den 28 januari