Ta ett djupt andetag – så löser sig det mesta!

Det har nog inte undgått någon bloggläsare att vi på Facilitatorhuset håller på att träna på mindfulness. Andning är en mycket central del där. Fokus på andningen hjälper oss att hitta här och nu och inte yra runt och tänka på annat. Kanske har du sagt till ett barn någon gång i en jobbig situation att ta ett djupt andetag och andas lugnt så ska vi lösa problemet. Det har jag gjort. Men först på senare tid börjat med mig själv också. Numera finns t o m andningsterapeuter som kan redogöra i detalj för den rent fysiska vinsten av att andas rätt och hur det påverkar hela mig – även mina tankar! Som facilitator balanserar man hela tiden på en skör tråd när man jobbar med gruppen. Periodvis kan det krisa till sig rejält och som facilitator kan man känna sig utsatt och ibland till och med påhoppad. I dessa lägen säger man till sig själv ”aaaandas luuugnt” – sen är det lättare att komma på en klok lösning:-)

Mer om facilitering här