Kreativitet – en framgångsfaktor för chefer?

Det ät lätt att glömma bort vikten av kreativitet i vardagen. Kanske tänker du att kreativitet är främst för konstnärer, artister och kanske reklamare. Men verklig kreativitet krävs i alla yrken. Det är så verksamheten utvecklas. Om man inte jobbar med kreativiteten i organisationen brukar det efter ett tag bli uppenbart att man blivit omsprungen på marknaden helt enkelt. Kreativitet behöver lockas fram hos en del medarbetare, andra har väldigt lätt att hitta den ådran. Hur jobbar du som chef med kreativitet? Finns det utrymme för kreativitet på dina möten? En som haft detta som levebröd hela livet är John Cleese. Han har en hel del tänkvärda tankar kring ämnet i tidningen Chefs intervju med honom.   

Avslutar med ett citat från artikeln:

”I en grupp tror jag att det är viktigt att tänka på mångfald. Det hjälper till att höja kreativiteten. Inte bara för att man har olika typer av infallsvinklar, utan för att konflikterna då kommer att handla om idéerna, inte personerna. Men det kräver att det finns en ordförande som kan gå in och be folk att hålla käften när det behövs.”

Är du den där ordföranden som ber folk ”att hålla käften” om det behövs? Hur gör man sånt på ett sätt som inte uppfattas negativt?

Facilitatorhusets hemsida