Akademin utvecklar sina mötesformer

Har på senare tid haft förmånen att jobba med universitetsvärlden en del. När jag själv var nybakad student funderade jag mycket på HUR-frågor. Vad man skulle göra hade jag fått lära mig på universitetet, men hur man praktiskt jobbar med  – som i mitt fall – HR-frågor fanns det fortfarande mycket frågetecken kring. Det var viktigt att kommunicera otroligt mycket när det handlade om förändringar sades det. Bra, det är lätt att fatta – men HUR gör man det på ett bra sätt? Det är svårare. Ett antal år senare har jag hittat facilitering och lärt mig metoder och verktyg för att skapa dialog i rummet och få folk att kommunicera. Äntligen kom svaren på HUR-frågorna kände jag. Med detta fortfarande färskt i minnet glädjer jag mig lite extra åt att även universiteten börjar nosa på facilitering och vill utforska området. Undrar hur länge det dröjer tills vi även i Sverige – liksom i USA och England – kan ta universitetskurser i facilitering?

Mer om facilitering, möteskultur och kurser här.