Ta tillvara på engagemang, ägarskap och talang

Nyss hemkommen från resa med besök på ishotell i Jukkasjärvi, hundspann och gruvbesök försöker jag smälta mina intryck. Malin, 22 år från Luleå, är säsongsarbetande guide på ishotellet. Med humor och stark personlighet guidade hon oss runt på hotellet. Det var ingen tvekan om att hon brann för sitt jobb! Det är en ära att som konstnär få komma dit och skulptera i snö och konstnärer från hela världen söker sig dit. Några få av dessa får möjlighet att smycka ett sovrum på hotellet. Mitt i allt skapande av årets iskonstverk kom Malin på en egen idé. Den nappade konstansvarig chef på. Då det visade sig att Malin förutom sin talang för att guida turister – också hade en konstnärlig ådra – har hon nu blivit lovad att få smycka ett rum själv nästa år. Jippie!! tänkte jag – som inte har ett enda dugg med saken att göra. Men vilken klok chef hon har! Den största talangen kanske finns precis bredvid dig utan att du har en aning om det. Hennes engagemang och ansvarskänsla för sitt arbete skulle nog göra många chefer avundsjuka. Det gäller att vara vaken och se vad man har och uppmuntra dem att bidra och visa att det lönar sig också! Tänk om några fler av våra möten kunde användas till det?